Vi har 452 gæster online
05-1983 (640 x 480).jpg
02-2005 (640 x 480).jpg

  Diskotek
  Flimmer Rainbow I/S

  Er mobildiskoteket der har
  musiken fra 1940 til nu.

 

Flimbow og Flimmer Rainbow……………………………………..

Hvad er det for et par underlige navne til et diskotek ? ( eller man kan vel ikke lige sådan skifte navn)

Jahhhhh, som så meget andet begyndte det i det små med en stor interesse for musik og deraf større og større interesse i at få en bedre lyd. Der var kun en vej, større højttalere, bedre pladespiller, båndoptager, forstærker  o.s.v  for at få en bedre lyd ud af det. Efterhånden blev det sådan at hver gang der var fest i den store venne og omgangskreds skulle anlægget slæbes med.

Det blev lidt bøvlet hver gang at skille hele hjemmeanlægget hver gang der skulle festes, så efterhånden opstod ideen om at bygge et anlæg som kun skulle bruges til fest. Med hjælp fra en af fædrene blev der bygget et par solide gulvhøjttalere med basreleks port og fuldtone højttalere, ovenpå gulvhøjttalerne et par diskanter, dertil  2 x 12 stk. 100 watt farvede presglaslamper i 2 kasser med tilhørende lysstyring og afbrydere (man var vel elektriker), mixer, 2 stk philips electroniske pladespillere og luxmann forstærker så var vi klar. Da det fædrene ophav som havde hjulpet med bygningen af højttalerne så anlægget færdig samlet og i gang med alle de blinkende lamper, var hans første udtalelse ”Hold da op for en gang flimmer” og ja, da diskoteket skulle have et navn, så kunne flimmer da være lige så godt som alt andet, så flimmer disko var født.

På det tidspunkt havde vi endnu ikke haft et job som gav penge, men hygget os med at bygge et anlæg, det havde vi.

Det første job kom snart, 500 kr. var betalingen så rige blev vi ikke, men det var starten. Det gik efterhånden bedre og bedre med flere og flere jobs anlægget voksede også stille og roligt og vi fik så mange jobs at vi ikke altid kunne følge med. Vi begyndte derfor at samarbejde på kryds og tværs med andre dj´s og mobildiskoteker både hvad angik arrangementer og lagerplads og andre praktiske ting. Dette gjorde det muligt at klare mange og rigtig store arrangementer, vi lånte jo bare af hinanden.

Samarbejdet gik rigtig godt, men som tiden gik var der flere af dem som vi arbejdede sammen med som valgte at stoppe, p.g.a  af arbejde, uddannelse, familie, og hvad der nu måtte være af grund.

Diskoteket som vi til sidst samarbejdede og delte lager med hed Diskotek Rainbow, vi havde et fortræffeligt samarbejde og da de også valgte at stoppe som mobilt diskotek, købte vi de resterende dele af deres diskotek, incl. navnet. Firmaet kom nu til at hedde Flimbow og Diskoteket Flimmer Rainbow.

Vi har haft rigtig travlt, spillet 5 steder på samme tid i Esbjerg, med forskellig musiksmag de forskellige steder, været involveret i lokalradio, (vi var f.eks de første der sendte live fra et diskotek). Spillet for flere tusind mennesker af gangen. Spillet til halbal hvor festen blev afbrudt af motor cykler der drønede tværs igennem hallen. Spillet i 1999 under december stormen hvor alt strøm forsvandt i timevis og vi måtte af sted efter en ghettoblaster og en håndfuld batterier bare for at holde gang i firmajulefrokosten, spillet på store spillesteder hvor man næsten kunne stille uret efter hvornår der udbrød slagsmål, vi har startet begrebet sodavandsdiskotek op i 1979, 2 år før Ekstrabladet  kunne fortælle at der var startet en sådan ting op på sjælland. Det har været sjovt. På et tidspunkt gad vi ikke mere at spille på diverse klubber / diskoteker rundt omkring og besluttede at lægge det hele lidt på hylden. Det varede lidt tid så begyndte nogle af de mennesker som vi havde mødt rundt omkring at spørge lidt ind til om det var muligt at få os til at spille til deres private fester, den tænkte vi lidt over og blev så enige om at prøve en enkelt gang eller to. Ja vi er her stadig. Nu må vi se hvor længe.


Vi glæder os til at høre fra jer, vi er klar

Mvh.  Flemming og Kim